İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

ZİRVE 4.0: DEĞİŞEN GAZETECİLİK BASIN BULUŞMASI, 3-4 MAYIS’TA GAÜ’DE GERÇEKLEŞECEK

ZİRVE 4.0: DEĞİŞEN GAZETECİLİK BASIN BULUŞMASI, 3-4 MAYIS’TA GAÜ’DE GERÇEKLEŞECEK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) İletişim Fakültesi tarafından 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla “Zirve 4.0: Değişen Gazetecilik Basın Buluşması” 3-4 Mayıs 2019 tarihinde GAÜ Millenium Senato Hall’de gerçekleşecek.


 


GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Eraslan Yayınoğlu yaptığı açıklamada, zirvede, “Değişen Gazetecilik” teması çerçevesinde; mesleğin teknolojik olarak süregiden dönüşümünü, güvenilir enformasyon sorununu, haber paketi sunan teknoloji şirketlerine karşı gazeteleri güçlendirmeyi savunan görüşleri, içerik üretim dünyasının aktörlerini, yönlendiriciliklerini ve benzeri konuları ele alınacağını belirtti.


 


Zirvenin ilk gününde açılış konuşmasını ve Dünya Basın Özgürlüğünde; Geleceği Öngörmek üzere  GAÜ İletişim Fakültesi Akademisyeni Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Haberin Değeri ve Bilgiye Dayalı Haberciliğin Yaşatılması hakkında Superhaber’den Metehan Demir, Post-truth Çağında Gazetecilik hakkında MBI’den Melis Tufur, Güvenilir Enformasyonun Peşinde Yalan Haberle Müdahale  ile ilgili Teyit. Org’dan Şükrü Oktay Kılıç, Online Medyanın Yazılı Basın üzerinde yansımaları hakkında İcat Medya’dan Ömer Güran, İnternet Gazetesinden Yazılı Basına geçen süre hakkında bilgilendirmek için Kıbrıs Postası’ndan Polat Alper ve Günün Değerlendirilmesi ve Geleceğeğin İpuççları hakkında da NETUCE’den Müslüm Güler ve GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Eraslan Yayınoğlu yer alacak.


 


Zirvenin ikinci gününde ise; Arama Motorları, Haber Servisleri ve Gazeteciliğin Dönüşümü hakkında Show Tv’den Dinçer Karaca, Medyada Kariyer üzerine Posta Gazetesi’nden Suna Akyıldız, Televizyon Gazeteciliğinde Nelerin Değiştiğinin bilgilerindirilmesi üzerine Haber Spikeri ve Sunucu Ece Pirim, Yeni İzleyici Beklentileri hakkında Oyuncu Umut Oğuz ve Teknoloji Haberciliği ile Gazetecilerin Geleceği İçin Beklentiler hakkında da Acun Medya’dan Volkan Güngör konuşmalarını gerçekleştirecek.


Prof. Dr. Pınar Eraslan Yayınoğlu; ‘‘Gazetecilik mesleğini dönüştürüp onun geleceğini biçimlendiren internet ve endüstri 4.0 temelli teknolojik gelişmeleri odağına alan bu etkinlikte, Türkiye`den gelen ve sektörde işbaşında bulunan medya uzmanları konuşmacı olarak yer alacak. Mesleğin değerini, yaşatılmasını sağlamanın koşulları ve yakın gelecekte kendisini bekleyen gelişmeleri ele alan konuşmaların ilk günü mecraların çeşitliliğine, ikinci günü ise etkileşimli bir ortamın oluşturulmasına ayrıldı’’ dedi.


Etkinliğin ikinci gününde basın mensuplarının ve dinleyicilerin Türkiye televizyonlarının ekranlarında yer alan farklı uzmanlık alanlarından isimler ile birebir görüşme yaparak mesleki fikir alış-verişinde bulunması ve böylece bir basın buluşmasının gerçekleşeceği vurgulayarak; ‘‘Etkinlik KKTC`deki üniversite öğrencilerine, medya sektörüne, akademisyenlere, konuyla ilgilenen ya da yolu medya ile kesişen her kesimden dinleyiciye açık olacaktır’’ ifadelerini kullandı.