YRD. DOÇ. DR. SELMAN, “GAZETECİLİK MESLEĞİNDE HEP KOŞTURMACA VARDIR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Selman 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile İlgili mesaj yayımladı.

Gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu ve meslekte mesai kavramının olmadığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Selman, “Basında ve medya söktöründe çalışanları çok takdir ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyorum. Onların geceleri, gündüzleri, bayramları, yılbaşları hiçbir zaman olmaz; hep haber peşinde koşarlar. Çünkü haber; raf ömrü çok fazla olmayan ve sürekli yenisinin peşinde koşulması gereken bir şeydir. Gazetecilik mesleğinde  hep koşturmaca vardır. Tazeyi yakalayıp tazeyi vereceksiniz. Medya sektöründeki istihdam ve çalışma koşullarına baktığımız zaman üzülüyorum. Sektörde şartlar çok iyi değil. Sektörde çalışan bir sürü mezun öğrencimiz var. Maddi açıdan doyurucu olduğunu zannetmiyorum. Ancak burada nasıl bir şeyler vermişsek, o doyumla canla başla çalışıyorlar. Çalışan gazetecilerin sorunları sadece maddi değil, çalışma ve istihdam koşullarında da sıkıntılar sözkonusu. Bunların yanında, düşünce ve ifade özgürlüğü anlamında da sıkıntıları var. Bunlar yaşanıyor ama zannetmeyin ki sadece Türkiye’de ve KKTC’de. Hemen hemen her ülkede maalesef sektör içerisinde bunlara benzer  sıkıntılar mevcut” dedi.