İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

DOÇ. DR. TERKAN " İLETİŞİM FORMASYONU; İNSAN OLGUSU YANINDA EĞİTİME OLAN HAKİMİYET, AÇIK GÖRÜŞLÜLÜK, DÜRÜSTLÜK VE TUTARLILIK İLE BİR BÜTÜNDÜR."

DOÇ. DR. TERKAN " İLETİŞİM FORMASYONU; İNSAN OLGUSU YANINDA EĞİTİME OLAN HAKİMİYET, AÇIK GÖRÜŞLÜLÜK, DÜRÜSTLÜK VE TUTARLILIK İLE BİR BÜTÜNDÜR."

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi, öğretim kadrosu ile öğrencilerinin 2017-2018 Akademik Yılı`nın ilk buluşmasını gerçekleştirdi.


 


Özellikle, GAÜ İletişim Fakültesi`nde yüksek eğitim yaşantılarına başlayan yeni öğrencilere yönelik olarak düzenlenen toplantıda;  fakülte öğrencilerine, bağlı bölümlerde, lisans düzeyinde tamamlanması gereken program içerikleri, oryantasyon ve zorunlu stajlar konularında bilgiler aktarıldı. Buluşmada; ilgili programlara,  pratik yaklaşımlar ile nasıl katkı sağlayabilecekleri de tüm öğrenciler ile paylaşıldı.


 


DOÇ. DR. TERKAN, "FARKIMIZ, FARKINDALIĞIMIZDIR"


Buluşmanın ev sahipliğini yapan GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan, takım ruhunun önemine vurgu yaparak; "Fakültemiz, teori ve pratiğin birlikte yürütüldüğü bir fakültedir. Akademik bünyemizin zengin kadrosu ile; farklılığını, farkındalığı ile ortaya koymaktadır." dedi.


 


Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi`nde;  "Halkla İlişkiler", Meslek Yüksek Okulu bünyesinde "Halkla İlişkiler ve Tanıtım, "Radyo, TV ve Sinema",  "Basın Yayın",  "Dijital Pazarlama", "Sosyal Medya Yönetimi, Sosyal Medya Uzmanlığı" ve 2017-2018 Akademik Yılı`ndan itibaren de "İletişim Tasarımı ve Yönetimi" bölümlerinin yer aldığını ifade eden Doç. Dr. Terkan,  Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi`nin öğrenci paydasını; ağırlıklı olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uyruklu öğrencilerin oluşturduğunu belirtti. Terkan " İngilizce eğitim dili programlarımız  ile, uluslararası öğrencilerimizin sayısını artırmak, en önemli hedeflerimizden birisidir." şeklinde konuştu.


 


"HAKİMİYETİ YÜKSEK, AÇIK GÖRÜŞLÜ, DÜRÜST VE TUTARLI  ÖĞRENCİ  HEDEFLİYORUZ."


Sosyal bilimlerin önemli bir parçası olan "İletişimci" olmanın gereğini; "eğitimli, bilgili, açık görüşlü, duyarlı, dürüst ve tutarlı olmaktır." şeklinde tarif eden  GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan; "hedeflediğimiz mezun öğrenci profili budur. En iyi eğitimi sağlayabilmek ve yaratıcılığı, girişimciliği, düşünce sistemlerini geliştirmek ile beraber girişimci gençler olarak yaşama atılmalarını sağlamak için; bize düşeni yapacağız. Her biri; alanında başarılı eğitimciler ile öğrencimize takım ruhu ile çalışmanın kaçınılmaz başarıyı getireceğini de anlatıyoruz." ifadelerini de kullandı.


 


Akademik kadro ile "İletişim Öğrencileri"nin bir araya geldiği ilk toplantı; 2017-2018 Akademik Yılı Güz Dönemi içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikleri de gündeme getirerek sona erdi.