İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

“CODEWEEK, CREAT WITH CODE!” ETKİNLİĞİ 7-11 KASIM TARİHLERİ ARASINDA GAÜ’DE GERÇEKLEŞECEK

“CODEWEEK, CREAT WITH CODE!” ETKİNLİĞİ 7-11 KASIM TARİHLERİ ARASINDA GAÜ’DE GERÇEKLEŞECEK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ); Kıbrıs Çocuk Vakfı ve Extend Broadband Sponsorluğu ve Akpınar Pastanesi`nin desteği ile, “Codeweek: Create with Code!” etkinliği 7-11 Kasım tarihlerinde GAÜ Kampüsünde gerçekleşecek.


Etkinlik kapsamında, GAÜ bünyesinde oluşturulacak olan heyet, 150 Lise Öğrencisine yazılım programlama kursları verecek. KKTC’de bu yıl yine GAÜ bünyesinde ikincisi yapılacak olan etkinlik kapsamında, yeni neslin teknolojiyi yönlendirebilen ve geliştirebilen bir nesil olması hedeflenirken, etkinlik gününde öğrencilere destek olacak etkinlik gönüllülerinin GAÜ bünyesinde ki çalışanlardan ve öğrencilerden oluşacağı belirtildi.


Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Codeweek Avrupa kapsamında; AB Ülkeleri, bilgisayar yazım dillerinin mümkün olabilen en genç kuşaklara tanıtmak ve ilgisini çekmek arzusunda olduğu belirtilirken, bu doğrultuda, sürdürülen organizasyona, GAÜ`nün de destek verdiği ifade edildi. Bu desteğin somut ifadesi olarak da; Orta öğrenim ve Lise seviyesindeki takımları oluşturan öğrencilere, üniversite öğretim üyeleri tarafından, "creative with code" (pogram ile yarat!) adı altında, programlama dersleri verildiği belirtildi. Her takımın, öğrendikleri "yazım dili" ile özgün bir WEB tasarımı ve sitesi yapacağı bildirilen açıklamada, yapılan etkinliklerin sonunda da ise katılımcılara, "Google" tarafından onaylı sertifika verileceği vurgulandı.