İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İletişim Fakültesi Çok Boyutlu Eğitim Sisitemi İle Yeni Akademik Yıla Hazır

GAÜ İletişim Fakültesi Çok Boyutlu Eğitim Sisitemi İle Yeni Akademik Yıla Hazır

Yrd.Doç.Dr. Ümmü Altan Bayraktar; “İletişim Fakültesi, 1985 yılında İşletme Fakültemiz  bünyesinde ilk kez hayat buldu. Bu, aynı anda Kuzey Kıbrıs’taki yüksek eğitim paydasına girmiş  ‘iletişim’ bilimleri adına ilk girişimdir. Bu; o yıllardan bu yana yüzlerce mezunumuz ile etkileşim halinde bulunduğumuz tüm coğrafyalarda “akıllarda da yayındayız” anlamına gelmektedir. GAÜ İletişim olarak en çok da gurur duyduğumuz özelliklerden biri de hiç şüphesiz bu özelliğimiz.” dedi.


 


İletişim alanının;  aynı zamanda disiplinler arası bir alan olduğunu ve bu nedenle uluslararası tüm muadiller  gibi,  eğitim programımın içerisine diğer disiplinlerden de derslerin girmesinin zorunlu bir ‘eğitim tavırı’ olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bayraktar “ Çoklu ortamlar dediğimiz,  günümüzde yeni medya ortamlarında da bu mesleği yerine getirebilecek olan profesyoneller yetiştirmek için bu programlarımızı sürekli güncelleyerek oluşturuyoruz. Bu programların, mesleğin profesyonelleri açısından hangi önemleri taşıdığının  ve  Dünya konjektörünün yeni şartlarına göre de güncellenmesinin  mutlaklılığı artık tartışılmıyor. Öğrencilerimiz, eğitim hayatlarında, parantez içerisinde söyleyebilirim, külfet gibi algıladıkları ders programlarının  gelecek hayatlarında, kalite ile profesyonelleşmelerine katkıda bulunduklarını gördükleri zaman mutlu olacaklar ve okulları ile gurur duyacaklardır.” şeklinde konuştu.


 


Millenyum olarak da bilinen 2000’li yılların başında da;  Basın- Yayın, Halkla İlişkiler ile  Radyo Televizyon ve Sinema olmak üzere 3 bölüm ile  yeniden ele alınmış haliyle “İletişim Fakültesi” olarak tüm akretidasyonlarını tamamlayan Fakülte’nin;  2015 yılından itibaren de,  Dijital pazarlama ve Sosyal Medya Bölümü’nün de katılması ile  dört  bölüm halinde  akademik faaliyetlerini  sürdürdüğünü anlatan GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ümmü Altan Bayraktar “Seçilmiş”  iletişim fakültelerinden biri olma özelliklerini kaybetmeden, yaşadığı Dünya’yı çok boyutlu algılayan, insanlık ideallerine  duyarlı, mesleki etik değerleri göz önünde bulunduran öğrenciler yetiştirme vizyonuyla bu yolda olduklarınının altını çizerek; “Deniz gibi sonsuz ufukları hergün görebilen bir kampüsümüz var ve her gün kurulan yeni Dünya’da yerini alabilmeyi arzu eden  öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz.  Tüm içtenlikleğimiz  ile de yeni öğrencilerimizi kampüsümüzde görebilmeyi arzu ediyoruz” dedi.