İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İletişim Fakültesi Akademisyenlerinden Yeni Bir Yayın Daha

GAÜ İletişim Fakültesi Akademisyenlerinden Yeni Bir Yayın Daha

Girne Amerikan Üniversitesi 50.yılına doğru ilerlerken 25.000’e yaklaşan öğrenci sayısı ile bu yıl ki hedefleri arasında olan akademik yayınların arttırılması noktasında ki adımlarını tamamlıyor.Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Martin A. M. GANSINGER, Dr. Ayman KÖLE Almanya’da basılan ve satışa sunulan kitabı büyük yankı uyandırdı.Akademisyenlerin birlikte kaleme aldığı ve araştırmalarını gerçekleştirdiği yayın From Tribal To Digital: Effects of Tradition and Modernity on Nigerian Media and Culture  adını taşıyor.Kitap internet  sitelerinden de yoğun talep görüyor.Girne  Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise ,GAÜ öğretim üyeleri tarafından yazılan kitabın, iletişim hakkında araştırmaları ve öğrencilerin neleri değiştirebileceği konusunda bilgilendirici ve yeni ufuklar belirleyici olabileceği açıklandı. Üniversite yeni araştırmalar ve yayınlar noktasında da her zaman akademik kadroyu desteklerdiklerinin altını çizdi.


 


GAÜ AKADEMİSYENLERİN’DEN AKADEMİYE KATKI


 


Kitabın yazarlarından GAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Martin A. M. GANSINGER, yazılan kitap hakkında açıklamalarda bulundu. GANSINGER,  Gana`da 9 aylık bir saha araştırması gerçekleştirdiğini ve bu araştırmanın, Batı Afrika`daki gerçeklerin yanı sıra, zengin ve canlı kültürüne birinci elden giriş yaptığını belirtti. Bu araştırmanın katmış olduğu birikim sayesinde, buradaki Nijeryalı öğrencilerinin çalışmalarını direkt olarak ilişkilendirdiğini ve geniş bir kitleye ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 


 


Martin GANSINGER, kitabın medya cephesinin sorularına, kültürel çalışmalarına ve gelişim sorularına Afrika açısından değerli bir katkıda bulunduğunu da şu sözlerle ifade etti: "Adeyimi Oyebade`ye yüksek lisans tezinde danışmanlık yapmak, bunun yanında Stella Ososen Ejeomo`ya sınıfta ders vermek ve onların Nijerya sorunlarını gören değerli bakış açılarının farkına varmak ile birlikte bu düzenleme fikri de doğmuş oldu." 


 


GAÜ ARAŞTIRMALARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ 


 


Kitabın bir diğer yazarı GAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi ,Dr. Ayman KÖLE, Kitap hakkındaki düşüncelerini farklı bir bakış açısından değerlendirdi. Dr. KÖLE, şu sözlerle kitabın önemine dikkat çekti: "Bir okutman olmanın parçası sadece öğretmek ve bilgi aktarmak değildir. Öğrencilerin kapasitelerini bilmek, araştırma yeteneklerini keskinleştirmek ve onların potansiyelini tanımak, geleceğin aydınlarının yetişmesine yardım etmedeki önemli bir parçadır." dedi.KÖLE, ayrıca bu düşünceyle birlikte, kitabın en umut vericiyanının ise  Nijeryalı öğrencilerin yeni edindikleri analalitik bilgileri, ülkelerindeki mevcut yerel durum ile birleştirebilmede yardımcı olmak istediklerini dile getirdi. Öğrencilere ve okurlara bu kazanımı sağladıkları içinde çok mutlu olduklarını ve yeni yayınlar yeni araştırmalar adına çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.