İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca Genç TV’de Yayınlanan “Güzel Bir Gün” Adlı Programda Önemli Açıklamalarda Bulundu:

GAÜ, İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca Genç TV’de Yayınlanan “Güzel Bir Gün” Adlı Programda Önemli Açıklamalarda Bulundu:

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca Genç TV’de yayınlanan “Güzel Bir Gün” adlı programda İletişim Fakültesi’ni tercih eden gençleri aydınlatıcı bilgiler vererek Sosyal Medya, Halkla İlişkiler ve Tanıtım konularına eğitim verdiklerini söyledi.


 


“Fakülte bünyesinde; İletişim Fakültesi olarak 2 önlisans, 4 lisans, 2 yüksek lisans ve 1 doktora programımız olmak üzere 4 programımız var. Her programda İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki lisanda eğitim veriyoruz. Önlisans programlarımızdan biri Sosyal Medya, diğer bölüm ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım” diye konuşan Elif Asude Tunca, buna ek olarak 4 tane Lisans Programı bulunduğunu, bunların Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi, Halkla İlişkiler, Basın Yayın, Radyo TV ve Sinema olduğunu anlattı.


 


Pratik yapma imkanı sunuyoruz


 


GAU İletişim Fakültesi olarak, eğitim alan öğrencilerin sektörde çalıştıklarında zorluk çekmemeleri için pratik yapma imkanı sunduklarını da vurgulayan Tunca, “Sıcak bir ortamımız var, öğrencilerimiz takıldıkları zaman hocalarına rahatlıkla sorabiliyorlar. Öğrencilerimize kendilerini geliştirecek alanlar oluşturuyoruz. Girne Amerikan Üniversitesi’nin bu yıl ki teması İnsan Hakları ve Çocuk Hakları. Biz de buna paralel olarak “Hayat Çocuklarla Renkli” adlı bir proje oluşturduk ve çocuk hakları temelinde güzel işlere imza atıyoruz. KAÜ ile birlikte projeyi Arabahmet bölgesinde devam ettirerek en önemli nokta olan güveni yakalamış olduk” dedi.


 


Osman Sınav da ders veriyor


 


Programda dünyaca ünlü yönetmen Osman Sınav’ın ders veriyor olmasına da değinen Doç.Dr. Elif Asude Tunca “Osman hocamız 1.5 yıldır bizimle birlikte, 15 günde bir geliyor. Son derece mütevazi biri, öğrencilerle olan iletişimi çok güzel. Bu anlamda da öğrencilerimizin alanının önemli isimleriyle çalışıyor olması bizim için çok önemli. Hocamız ve öğrencilerimiz birlikte çok güzel işler çıkartıyorlar. Osman Hocamızın bizimle beraber olmasından çok keyf alıyoruz” dedi. Osman Sınav’ın iyi bir senaryo peşinde olduğunu, öğrencilerden de bu anlamda katkı beklediğini anlatan Tunca “Hatta bir senaryosunu Girne’de yazdı. Biz de merakla beklemekteyiz. İlerisini hep beraber göreceğiz” dedi


 


 


“Günümüzde herkes sosyal medyada”


 


Günümüzde hemen hemen herkesin sosyal medyada yeraldığını anlatan  Elif Asude Tunca Dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi adıyla oluşturdukları bir bölüm bulunduğunu, teknolojinin hayata dahil olmasıyla iletişimin farklı bir boyuta büründüğünü vurgulayarak “Sosyal medyanın bu denli gelişimi iletişimin ve haberin hızını arttırdı. Bunun güzelliğinin yanısıra tehlikesini de gözardı etmememiz lazım. Sosyal medyadaki sayfalarımız üzerinden görüş alışverişi yapıyoruz, duyduklarımızı aktarıyoruz. Bu aynı zamanda kişilerin içindeki iletişim geneli ama paylaşım özelindeki bir boyuta da değindiği için riski de bu noktada başlıyor. Işık hızında gelen haberler çoğu zaman doğru olduğu gibi yanlış olabiliyor. Bizlere de bu bakımdan çok önemli görev düşüyor. Biz öğrencilerimizi belirli bir alt yapıya getirip teorik desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.


 


Öğrencilerin GAÜ’ye tercih etmesi


 


Programda “Öğrenciler niçin Girne Amerikan Üniversitesini tercih etmeli?” sorusunu da yanıtlayan GAÜ, İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca “Eminim aileler öğrencilerden daha endişelilerdir. Öncelikle söylemeliyim bana göre dünyanın en güvenli yerlerinden birine yollamış olurlar. Üstelik Türkiyeye çok yakın. Ayrıca üniversitemiz şehirle iç içe. İnsanı motive eden baktıkça içini açan bir manzaraya sahibiz. Bunu kampüs hayatı içerisinde bütünleşmesi ve lokasyonu anlamında vurguluyorum. Kendi fakülteme gelecek olursam öğrencilerle hocalar son derece yakın iletişim içersindeler. Son derece genç bir kadroyuz ve hocalarımız içerisinde de bu dinamizmi hissedebilirsiniz. Öğrencilerimizin aldığı teorik bilgiyi uygulamaya dökebilme imkanlarına değinmeden de geçmek istemiyorum. Bunun dışında staj olanakları ve zorunlulukları var” diye konuştu.