İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Gelinciğin Gözyaşlarına Ödül

Gelinciğin Gözyaşlarına Ödül

Gelinciğin Gözyaşlarına ödül


 


Muratağa-Atlılar-Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği,  GAÜ İletişim Fakültesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) işbirliğiyle çekimi yapılan belgesel filmler, halkla buluşturuldu.


 


GAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutsal Öztürk \"Gelinciğin Gözyaşları\" adlı belgeselin ödüllendirilmesini değerlendirerek \"Değerli bir doktora öğrencimiz olan Muammer Özdemir\`in başarılı çalışması, hem bölgeye ait çalışmaları, hem de geçmişteki tarihsel olaylara daha anlamlı açıklamalar getirmesi bizim için mutluluk verici bir olaydır. Gerek İletişim Fakültesi gerekse Kıbrıs Araştırmaları Merkezi\`nin BRT\`nin katkılarıyla gerçekleştirdiği bu belgesel kapsamında teşekkür plaketini almaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum\" dedi.


 


Ulvi Keser\`in değerlendirmesi


 


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ulvi Keser de, GAÜ İletişim Fakültesi, Kıbrıs Araştırmaları Merkezi ve BRTK işbirliğiyle çekimi yapılan \"Gelinciğin Gözyaşları\" adlı belgesel filmin ödüllendirilmesinden büyük gurur duyduklarını söyledi.


 


İletişim öğrencilerine destek


 


GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca ise iletişim öğrencilerini her zaman desteklediklerini, öğrencilerin başarılarının yalnızca fakülte değil üniversiteye de yansımalarının çok iyi olduğunun altını çizdi.


 


İletişim Fakültesi öğrencisi Muammer Özdemir\`in çekimlerini yaptığı belgesel filmlerin, Kıbrıs\`ta yaşanan sorunları anlattığını belirter Tunca, \"Gerçekleştirilen konular üzerinden ve bizim programlarımıza dahil olduğu için biz de bu projenin bir parçası olmaktan çok mutlu olacağız\" dedi.


 


Tarih danışmanlığı GAÜ\`den


 


Muammer  Özdemir\`in tez aşamasında olduğunu, belgeseller ve Kıbrıs konusu üzerine hem ülkeye hem de üniversiteye yararlı olacak bilimsel bir yayın ortaya koyacağını düşündüğünü vurgulayan Tunca, \"Belgesellerin tarih danışmanlığını ve arşivini GAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi sağlamaktadır, bu da bizim için gurur duyulacak bir gelişmedir\" dedi.