İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ, İletişim Fakültesi Dekanı Tunca, Öğrenci Sayısındaki Artışı Değerlendirdi: İletişimin Yeni Gözdesi Sosyal Medya

GAÜ, İletişim Fakültesi Dekanı Tunca, Öğrenci Sayısındaki Artışı Değerlendirdi: İletişimin Yeni Gözdesi Sosyal Medya






Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi DekanıDoç.Dr. Elif Asude Tunca, öğrenci sayısındaki büyük artış nedeniyle inanılmaz bir yoğunluğun içine girdiklerini belirterek “Bize emanet edilen iletişime gönül vermiş gençlerin sorumluluğu bizi en fazla heyecanlandıran bir nokta, o heyecan o sorumluluk bizlerin kendimizi yetiştirmemizi sağlayan, motive eden önemli bir unsur” dedi.


 


“İki lisanda eğitim veriyoruz”


 


Yeni akademik yıla heyecanlı başladıklarını, fakültedeki bütün hocaların büyükbir heyecan içinde olduklarını, bu heyecan her yıl kendini koruduğunu belirten Tunca, şunları söyledi:


“GAÜ İletişim Fakültesi olarak 2 önlisans,4 lisans,2 yükseklisans ve 1 doktora programımız olmak üzere 4 programımız var. Her programdaİngilizce ve Türkçe olmak üzere iki lisanda eğitim veriyoruz. Önlisans programlarımızdan biri Sosyal Medya, diğer bölüm ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım.Buna ek olarak 4 tane Lisans Programı var: Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi, Halkla İlişkiler, Basın Yayın, Radyo TV ve Sinema”


 


Medya yönetimi üzerine doktora programı


 


Yüksek Lisans programlarınınHalkla İlişkiler ve Basın Yayın üzerine olduğunu belirten Tunca, Medya Yönetimi üzerine Doktora Programı olduğunu anlattı. Toplamda yürütülen 9 program olduğunu anlatan Doç.Dr. Elif Asude Tunca, şunları söyledi:


 


“Diller açısından bakarsak bu sayı otomatik olarak 18’e çıkıyor.Her programımız dijital pazarlama ve sosyal medya hariç YÖK ve YÖDAK’tan onaylı. Bu dalisans üstü programlar açısından çok önemli, çünkü bu direkt olarak diplomaların dünyadaki geçerliliğini etkiliyor.Oldukça önemli bu onaylar. Şimdi de uluslararası akreditasyon alma konusunda çalışmalar yürütüyoruz”


 


Medya sosyal alana kaydı


 


Konuşmasında günümüz medya araçlarına da değinen Elif Asude Tunca “Artık konvansiyonel veya klasik dediğimiz medyanın yerinin sabitliği konusu da bir polemik konusu.Değişen teknolojiyi göz önünde tutarak medyanın da sosyal alana kayması, sosyal medya adı altında yer alması ve telefonlarımıza kadar inmiş olması habere ulaşım anlamında baktığımızda sosyal medyanın önemini gözler önüne seriyor” diyerek bu konudaGAÜ İletişim Fakültesi olarak çağı yakından takip ettiklerini vurguladı.


                                                                                                                                                  


Sosyal Medya Yönetimi


 


Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi üzerinden oluşturdukları yapılanmayla ilgili bilgiler de veren Tunca, öğrencilere online gazetecilik, online haberleşme üzerinden teorik bir altyapıyı sağlandığını anlatarak şunları anlattı:


 


“Bugün pazarlama da elektronik ortamda yürüyor, bu anlamda da öğrencilere gerekenin kazandırılmasını amaçlayan bir program. Burada öğrencilerimiz genel olarak sosyal medyanın ne olduğuna, sosyal medyadaki organizasyon ve yapılanma şeklinin ne olduğuna dönük olarak bir formasyon kazanıyor.Sosyal medya açısından işin teknolojik boyutu var, o teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor.Çok rahat eleştirebiliriz bu noktada kendimizi,bizler iletişime,bu teknolojiyle doğmadık, bunu yabancı dil öğrenir gibi öğreniyoruz.Yeni nesil bu konuda çok avantajlı”


 


30 günlük stajlar


 


Konuşmasının son bölümünde stajlar konusuna değinen GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Elif Asude Tunca “Stajlar öğrencilerin üzerine gitmeleri gereken bir konu,tabii ki her şeyi 30 günde öğrenmeleri mümkün değil.Bütün öğrendiklerini 30 gün içerisinde tatbik etmeleri de mümkün değil.Ama bundan ne kadar fazla istifade ederlerse bu 30 günü çok iyi kullanabilirler” diyerek şunları kaydetti:


 


“Öğrencilerin farklılıklarını yaratması gerekir ki farkındalık sağlayabilsinler.Bugün iletişim fakültelerinden mezun veren tek üniversite biz değiliz.Adada 5 tane iletişim fakülteyiz.Bunların içerisinde öğrencilerin sivrilebilmeleri için her şeyden öte bizler onlara eğitim kadrosu olarak imkan yaratıyoruz.Bu zaten bizim hem sorumluluğumuz hem de severek yapmamız gereken bir şey.Ama çocuklarımızın da bunun bilincinde olarak hareket etmeleri gerekir”