İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Ünlü Yönetmen Osman Sınav Bu Yılda GAÜ’de

Ünlü Yönetmen Osman Sınav Bu Yılda GAÜ’de






Osman Sınav, GAÜ öğrencileriyle birlikte bir sinema filmi çekmeye hazırlandığını söyledi:


“Güzel bir film olacak”


 


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)  İletişim Fakültesi öğretim görevlisi, ünlü yönetmen ve senarist Osman Sınav, KKTC’de çekmeyi düşündüğü film için hazırlık çalışmalarının sürdüğünü belirterek “Kıbrıs’ta tüm öğrencilerim ile birlikte çekeceğim güzel bir filmimiz olacak” dedi.


 


“Kıbrıs ile ilgili bir hikaye”


 


Osman Sınav, bir sinema filmi tartıştıklarını ve bu filmin ne zaman hayata geçeceğine dair yöneltilen soru üzerine “Kıbrıs ile ilgili bir hikaye toplamaya çalışıyorum, hikayeyi yakalamam ve onu şekillendirmem gerekiyor, bunun üzerinden çalışmalarımı sürdürmeye devam ediyorum” dedi. Bu proje gerçekleşirse tüm öğrencileriyle  birlikte güzel bir film çekeceğini anlatan Sınav, “Bir Mevlana filmi düşünüyorum, burada da güzel paylaşımlarımız olacak, sinema oldukça önemli, bu nedenle çalışmaları titizlikle sürdürmeye devam ediyorum” dedi.


 


GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Osman Sınav,  “Öğrencilerle deneyimlerimi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum ama genel olarak merak eden herkes ile de yaşanmış deneyimleri paylaşmanın ilerisi için önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.


 


Sektöre hazır olmak


 


“Sizlerle paylaştıklarımın yaşanır olması elbette ki çok önemli, tabii ki bazı yenilikler olacaktır, hayata daha hazır olmamız açısından sektöre hazırlanmanız açısından da daha dinamik katılımcı ve uygulamacı olmanızı istiyorum, benim de size kaydedeceğim en önemli unsur, altyapı çalışmaları ve uygulamalar ile de daha ileri gideceğimizi düşünüyorum” diye konuşan Sınav, bunun ilk adımının geçtiğimiz yaz atıldığını, 4 öğrencinin sette staj yapmaya geldiğini vurguladı.


 


Set ortamı farklı


 


Set  ortamındaki deneyimlerin yanında yaşayarak, görerek, oradaki deneyimleri aktarmanın farklı olduğunu, öğrenciler için iyi bir geri dönüşüm sağlandığını söyleyen Sınav şunları kaydetti: “Örneğin ben her projemi ve her düşüncemi öğrencilerimle, özellikle de oğlum ile paylaşıyorum ve gençlerin düşüncelerine çok önem veriyorum. İnadına  Aşk’ı da geçtiğimiz yıl proje aşamasındayken sizlerle paylaştım , senaryonun oluşum aşamasında sizlerle bunu konuştum, zaten proje üretmeden duramayan biriyim, bu sebeple de her gün yeni birşeyler üretmem gerekiyor”


 


Gençlerin enerjisi


 


Öğrencilerin enerjisinden çok etkilendiğini de dile getiren Osman Sınav, gençlerin enerjisiyle yükseldiğini , genç algıyı yakalamaya çalıştığını, estetiği, kostümü derste işlenilen konu başlıklarına kadar öğrencilerinin şekillendirdiği her şeyden kendi adına sonuçlar çıkardığını da sözlerine ekledi . Röportajda, Girne Amerikan Üniversitesi’nin ülkenin geleceği ve gelişimi için çok önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Osman Sınav, Kıbrıs adına üniversitenin alt yapısını ve enerjisini çok iyi kullanacaklarını düşündüklerini  ifade etti .