Kıbrıs’ta Bugünün Yerel Medyası GAÜ’de Masaya Yatırıldı

Tarih: 22/05/2015

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akdeniz geneli ve Kıbrıs özelinde iletişim kodlarının çözümlenmesinin amaçlandığı “Akdeniz Söyleşileri”nde, Kıbrıs’ta Bugünün Yerel Medyası konusu masaya yatırıldı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Merkezi’nde, GAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (GAÜ-KAM) ve İletişim Fakültesi işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte, Akdeniz geneli ve Kıbrıs özelinde iletişim kodları çözümlenecek olan söyleşi dizisinin devamında “Kıbrıs’ta Bugünün Yerel Medyası”  konusu işlendi.

Etkinlikte, GAÜ-KAM Başkanı ve İşletme Ekonomi fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser açılış konuşmasını gereçekleştirdi. Ardından, Havadis Gazetesi Köşe Yazarı ve Kıbrıs Time Haber Sitesi Genel Müdürü Deniz Gürgöze “Kıbrıs’ta Bugünün Yerel Medyası”  konusunu işledi.

Gürgöze konuşmasında şunları söyledi;

“Bu alanda yaptıgımız çalışmalar var 6 senedir aktif olarak hem haber alanında hem de reklam alanında işlere imza attık. Burda gördügüm ögrencileride görmekten gurur duydum. İnternet gazeteciliğinde ki en önemli unsurlardan birisi, yapacagınız haberlerin kalitesidir. Haber yaparken; kimseyi rencide etmemek,  isim kullanmamak, varsayımlarda bulunmamak gerekkir. Haberlerin etik olması adına ve özellikle polis haberlerinde isimlerin açık yazılması bir takım sorunlara neden oluyor ve internet haberciliginde ki piyasada böyle haber yapan gazeterlede mevcut. Eğer Kıbrıs Time gibi bir haber sitesi kuracaksanız ilk olarak haber ajanslarında çalışmanız gerekmez. Hür bir şekilde çalışabilirsiniz ama yeterki künyeniz olsun.  Ama bu sitelerin kurulmasında bir sart vardır, şirket olmanız gerekir. Yani bu işi yapabilecegiz bir belgeniz olmalı” dedi.