İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kısa Film ve Genç Fotoğrafçılar Yarışması Sonuçlandı

GAÜ Kısa Film ve Genç Fotoğrafçılar Yarışması Sonuçlandı

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) yükseköğretimde 30’uncu yılını kutladığı 2014 -2015 Akademik yılında düzenlediği Kısa Film ve Genç Fotoğrafçılar Yarışması’nda başarılı bulunanlara ödülleri verildi.


Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışması ve 3’üncü Genç Fotoğrafçılar yarışması sonuçlandı.


Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Uluslarası Kongre Merkezi’nde Türkiye’nin en iyi yönetmenlerinden, Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi Osman Sınav’ın da katıldığı törenin açış konuşmasını Doç. Dr. Sualp Davut gerçekleştirdi.


 


Büyük ödül İngiltere’de tam burslu eğitim


Büyük ödülün GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tam burslu eğitim ve para ödülü olduğu yarışmada Liselerarası Kısa Film yarışmasının birinciliğini “Örümcek” filmi ile Giresun Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Hamza Çakır, ikinciliği “Defter” filmi ile Buca Zübeyde Hanım  Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Sercan Erdoğan, üçüncülüğü “Yıkık Düşler” filmi ile Arda Gökçe kazandı.


 


Genç Fotoğrafçılar Yarışması


“Genç Fotoğrafçılar Yarışması”nda ise birinciliği Düzce Üniversitesi’nden Mehmetcan Düzgün, ikinciliği Girne Amerikan Üniversitesi’nden Kadir Sinir, üçüncülüğü IMKB Anadolu Lisesi’nden Ayşenur Bilgili kazandı.


Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışması sonuçları Osman Sınav, İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Elif Asude Tunca, Doğuş Bozkurt, Ali Baturay, Ferhat Atik, İzlem Kanlı, Doç.Dr. Haluk  Selman, Timur Cengiz, Eralp Adanır ve Dr. Ayman Köle’den oluşan özel jüri tarafından belirlendi.


 


Öğrencilerin yaratıcılıkları


 


Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, yarışmaya Türkiye ve KKTC’deki liselerden yoğun bir katılım olduğunu belirterek,  öğrencilerin yaratıcılıkları ve yeteneklerini ortaya çıkartmaya yönelik bu gibi yarışma ve etkinliklerin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Liselerarası Kısa Film Yarışması birincilik ödülünü İletişim Fakültesi Doç.Dr. Elif Asude Tunca, ikincilik ödülünü Doç.Dr. Sualp Davut, üçüncülük ödülünü ise GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler takdim etti.
3. Genç Fotoğrafçılar Yarışması birincilik ödülünü TAK Müdürü Doç.Dr. Neriman Saygılı, ikincilik ödülünü ise Osman Sınav takdim etti.