Fransız Filmleri Festivali GAÜ’de Başladı

Tarih: 04/05/2015

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında düzenlediği sanat etkinlikleri ile de öne çıkıyor.

GAÜ, Kıbrıs Fransız Enstitüsü ve Cquals Dil Akademisi işbirliği ile düzenlenen “Fransız Filmleri Festivali”nin galası GAÜ Redroom Cafe’de yapıldı.

Film gösterimlerinin ücretsiz ve halka açık olduğu festivalin açılışında konuşan GAÜ Rektörü Prof.Dr.Sadık Ülker, Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30.yılında gerçekleşen etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini dileyerek şöyle dedi:

“Özellikle 1. diye başladığımız etkinliklerin tamamının geeneksel olarak bundan sonra da devamını diliyoruz. GAÜ’de her yıl 1.000’i aşkın etkinlik düzenlenmekte ve akademik etkinliklerin yanında sosyal ve kültürel etkinliklerle de öğrencileri buluşturuyoruz. GAÜ’de 100’ün üzerinde farklı ülkeden gelen binlerce yabancı öğrenci bulunmakta ve Fransız Filmleri Festivali’nde Fransızca ve alt yazılı olarak filmler gösteriliyor ve bu sebeple de anadili Fransızca olan birçok öğrencimiz de bu festivalde aktif olarak yer almış olacak . Fransız filmleri her zaman benim için de farklı bir yere sahip olmuştur ve ödüllü sinema filmlerini öğrencilerimiz ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Fransızlar ile başlayan sinema sektörü günümüzde de bir çok başarılı sinema filmleri ile karşımıza çıkıyor ve seçilmiş filmleri 30 Nisan ‘a kadar öğrencilerimiz ile buluşturacağız” dedi.

Ferdiye Ersoy’un konuşması..

Cquals Direktörü Ferdiye Ersoy da, Girne Amerikan Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri bu işbirliğinden oldukça mutlu olduğunu belirterek “Mutluyum çünkü GAÜ benim ailem, Fransız Enstitüsü ile birlikte 23 Nisan’da da Amerikan Koleji’nde çocuklarla çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

Konuşmasında “Fransızca baktığınız zaman İngilizce’den sonra tüm dünyada rağbet gören ikinci dil olarak bilinir. Amerikan Koleji’nde de İngilizceden sonra Fransızca eğitimi küçük yaşlarda öğrencilere verilmeye başlanır. Kıbrıs halkından da Fransızca’ya yoğun bir ilgi var ve Cquals olarak bizler de bunu sağlamaya çalışıyoruz ve fransızcanın adaya yayılmasını hedefliyoruz” dedi.

30 Nisan’a kadar devam edecek “Fransız Filmleri Festivali” bünyesinde her akşam saat 20:00’da, Can Dostum, Pıtırcık, Bir Aradayız Hepsi Bu, Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde, Mutluluk Asla Yalnız Gelmez isimli filmler orjinal Fransızca dilinde, Türkçe ve İngilizce altyazı ile sinema severlerle buluşuyor.