Dünya Arabulucuları Sürdürülebilir Barış İçin GAÜ’de Biraraya Geliyor

Tarih: 19/02/2015

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akadamik yılında, Dünya arabulucularını sürdürülebilir barış için bünyesinde ağırlıyor.

Sürdürülebilir Barış ve İş Sempozyumu 27-28 Şubat’ta GAÜ’de Gerçekleşiyor

Konuyla ilgili GAÜ İstanbul Kampüsünden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler “Küresel İlkeler Ortağı” WMO-Dünya Arabuluculuk Organizasyonu geçen sene aldığı kararla her sene dünyanın farklı ülkelerinde 4-5 sempozyum yapılmasına destek verdiğini, bu kapsamda 27- 28 Şubat 2015 tarihinde GAÜ İstanbul Kampüsün’de WMO Dünya Arabuluculuk Organizasyonu’nun düzenlediği 4’üncü Sürdürülebilir Barış ve İş Sempozyumunun gerçekleşeceği belirtidi.

İş İnsanları ve Uluslararası Arabulucular Aynı Platformda Tartışıyor

Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, Sürdürülebilir Barış ve İş Sempozyumu ile iş insanları ile uluslararası arabulucuları bir araya getirerek ortak yapılabilecek çalışmalara ilişkin fikir alış-verişi sağlamayı hedefledikleri belirtildi. İş insanlarını uluslararası arabulucu olmaları konusunda teşvik ederken, arabuluculara da, iş hayatında yeni ve farklı bir rol ile, “Küresel İlkeler” danışmanlığı veya sözcülüğü yapmaları için farkındalık sunulacağı ifade edilen açıklamda,  Sürdürülebilir Barış ve İş Sempozyumunun; sorumluluk almış ve almaya hazır arabulucularla iş insanlarını bir araya getirerek, “Küresel İlkeler”in farkındalığını artırmayı ve yaratılan sinerji ile daha verimli ve etkin projelerin yolunu açmayı hedefledikleri vurgulandı.

Ayrıca, barış sürecinin içten dışa ve dıştan içe hareket ettiği varsayımı ile şirketlerdeki içsel barışın bölgesel barışa, sürdürülebilir refaha ve bu etkileşimin iş hayatında barışa ve sürüdürülebilir kalkınmaya etki edeceğinin öngörldüğü belirtilirken, İş insanlarının topluma ekonomik katkı sağlarken aynı zamanda topluma karşı da sorumluluk yüklendikleri ifade edildi.