Akdeniz Söyleşileri 5: “Diplomasi ve Kıbrıs’ta Siyasal İletişim” GAÜ’de İrdelendi

Tarih: 15/01/2015

Girne Amerikan Üniversitesi Akdeniz geneli ve Kıbrıs özelinde iletişim kodlarının çözümlenmesinin amaçlandığı “Akdeniz Söyleşileri” etkinliğinin beşincisi gerçekleşti.   GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre Merkezi’nde, GAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (GAÜ-KAM) ve İletişim Fakültesi işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte, Akdeniz geneli ve Kıbrıs özelinde iletişim kodları çözümlenecek olan söyleşi dizisinin beşinci haftasında “Diplomasi ve Kıbrıs’ta Siyasal İletişim”  konusu işlendi.   Etkinliğin ilk konuşmasını gerçekleştiren GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Elif Asude Tunca, Akdeniz Söyleşileri adıyla gerçekleştirdikleri söyleşilerinin 2014-2015 Güz dönemi son söyleşisini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi;   GAÜ Araştırma Entitüsü ile ortaklaşa gerçekleştirilen söyleşinin konusunun Diplomasi ve Kıbrıs’ta Siyasal İletişim olduğunu belirterek, konunun Kıbrıs tarihi açısından çok büyük önem arzettiğini belirtti. Konuyla ilgili Kıbrıs’ın ilk kadın diplomatı ünvanına sahip ve aynı zamanda GAÜ öğretim görevlilerinden Hasibe Şahoğlu’nun başından geçen olayları ve anılarını aktaracağını belirtti.   Konuşmanın ardından, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin Girne halkı ile gerçekleştirmiş oldukları, Diplomasi ve Kıbrıs’ta Siyasal İletişim hakkındaki röportaj görüntüleirnin izlenmesinin ardından söyleşiye devam edildi.   Hasibe Şahoğlu  gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, eğitim hayatından bahsederken, Lise eğitimine Amerikada devam ettiğini ve bu şekilde Kıbrıs’ı Amerika’da temsil eden bir fahri elçi konumunda olduğunu söyledi. Kıbrıs halkının genel olarak mikrafonlara uzak olduğunu dilegetiren Şahoğlu, kendisininde aynı şekilde mikrafon karşısında heycanlandığını ve yazılı olrak kendisini daha iyi ifade edebildiğini belirtti.   Ayrıca Şahoğlu konuşmasının devamında, geçmişte Kıbrıs’ta ki diplomasiye değinerek, siyasal alanlardaki iletişim eksikliklerinden bahsetti.