Senarist ve Yönetmen Osman Sınav GAÜ İletişim Fakültesi'nde Ders Vermeye Başladı

Tarih: 14/11/2014
Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında uzman akademik kadrosuna ünlü senarist ve yönetmen Osman Sınav’ıda ekledi.

Konuyla iligli GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ İletişim Fakültesi bünyeside ders vermeye başlayacak olan, birçok başarılı yapımlara imza atmış, Türkiye’nin ünlü senarist ve yönetmeni Osman Sınav’ın GAÜ bünyesinde yeralacağı belirtildi. Osman Sınav’ın bugüne kadar bir çok uzun metrajlı filme, dizi filmlerine ve 300’ün üzerinde reklam filmine imza attığı belirtilen açıklamada, GAÜ iletişim fakültesi öğrencilerine engin deneyim ve tecrübeleri ile ders anlatacağı, GAÜ’den mezun olan öğrencilerin sinema sektörünün kanaat önderleri arasında yer alacağı vurgulandı.

Ayrıca, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ile görüşen Osman Sınav, Üniversite hakkında bilgi alırken, akademik ve sinema sektörü açısından ileride yapılabilecek ortak çalışmalar üzerinde projeleri değerlendirildi.

Osman Sınav GAÜ TV’ye yaptığı açıklamada, Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerin, bu  sıcak ve kendini kanıtlamış eğitim yuvasında oldukları için kendilerini şanslı hissetmeleri gerektiğini söyleyerek, ilk dersinde öğrencilerin ilgilerini ve gözlerindeki ışığı gördüğünde çok mutlu olduğunu vurguladı. Sınav, GAÜ iletişim Fakültesi bünyesindeki öğrencilerin gelecekte sinema sektöründe bir çok başarılı yapıtlara imza atacağına inandığını belirterek, Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sınav, En son Kıbrıs’a geldiğinde “Aşk Kırmızı” filminin seneryosunu Girne’de oluşturduğunu ve Girne’nin kendisini her zaman dinlendirdiğini ve ilham verdiğini vurguladı. 4 yıl önce gerçekleştirilen GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışmasına jüri üyesi olarak katıldığını

ve kampüsten geçmişte de çok etkilendiğini ancak , dört yıl sonra daha genişemiş bir kampüs ve öğrencilerin ders aldıkları sınıflardan bile baktıklarında gördükleri muhteşem akdeniz manzarasını ve Girne ‘de eğitim almanın ayrıcalıklarını iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizerek rekabet ortamının artık çok daha farklılaştığını ve bu sebeple de eğitimin her alanda gerekli olduğunu söyledi. Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerini sektöre hazırlamayı amçlayan, Osman Sıvav aynı zamanda  da GAÜ TV kameralarına gerçekleştirmeyi istediği projeler ile ilgili detaylı bilgi aktardı.

Osman Sınav’ın Biografisi aşağıdaki gibidir:

Osman Sınav 1956 yılında Burdur’da doğdu. 1975 ve 1979 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde önce resim ve tekstil tasarımı, ardından sinema ve televizyon eğitimi aldı.

Kariyerine televizyon reklâmlarına metin yazma ve yönetmenlikle başlayan Osman Sınav 1984- 1987 yılları arasında 500’ü aşkın reklâm filminin yapımında görev aldı. Daha sonra görsel sanatlara duyduğu heyecan ve birikimini sinemaya taşımak istedi. Sinegraf isimli film yapım şirketini kurdu. 1987 de başladığı ve bugün de devam eden konulu film, televizyon filmleri ve drama yapımcılığı ve yönetmenliği çalışmaları onun bu tutkusunun ürünleridir.

Osman Sınav 1987’de başladığı sinema yolculuğunda televizyon için Bir muharririn ölümü, Yalancı şafak, Atlıkarınca, Hünkârın bir günü, Küçük dünya, Aşka kimse yok, Kapıları açmak ve Yalancı isimli filmleri, sinema için de Gerilla, Deli yürek bumerang cehennemi ve Paris Kiraz Operasyonu filmlerini çekti ve Türkiye’nin beyaz perdesine yeni zenginlikler kattı.

1991’de televizyonlar için dizi film çalışmalarına yoğunlaştı. Usta bir yönetmen olarak kendini kabul ettiren sanatçı, içerisinde Süper baba, Deli yürek, Hayat bağları, Ekmek teknesi, Kurtlar vadisi ve halen yayında olan Sakarya Fırat gibi çok sevilen 15 dizi filminin yapımcısı ve yönetmeni oldu. Dizileri sadece Türkiye’ de değil dünyanın geniş bir coğrafyasında çok sayıda ülkenin televizyonunda ilgiyle karşılandı.

30 yılı aşkın bir süredir televizyon ve film dünyamıza unutulmaz eserler kazandıran Osman Sınav, Yönetmenler Derneği ile Sinema Eseri Meslek Sahipleri Birliği’nin üyesi, Sinema Filmleri Derneği’nin de yönetim kurulu üyesidir.

UZUN METRAJ FİLMLERİ (35mm)

Uzun Hikaye 2012 (12 Ekim 2012 itibari ile Sinem)

Pars:Kiraz Operasyonu 2007

Deli Yürek-Boomerang Cehennemi 2001

-39. Antalya Film Festivali

Gerilla 1995

-31. Antalya Film Festivali, 1996 Adana Altın Koza Film Festivali, 1996 ÇASOD.

Yalancı 1993

-30. Antalya Film Festivali, 1994 Adana Altın Koza Film Festivali, 1994 Altın Kelebek, 1994 Köln Film Festivali.

Süper Baba 1993

Kapıları Açmak 1992

-29. Antalya Film Festivali. Kültür Bakanlığı En İyi Yönetmen ve Yapımcı ödülü.

Aşka Kimse Yok 1991

Küçük Dünya 1990

-Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü.

Hünkar ve Düş 1989

Atlı Karınca 1988

Yalancı Şafak 1988

Bir Muharririn Ölümü 1987

DİZİ FİLMLERİ

Sakarya Fırat 2009 (TRT 1′de Devam Etmekte)

Alayına İsyan 2009

Doludizgin Yıllar 2008

Pars Narkoterör 2007

Pusat 2006 (13 Bölüm)

Acı Hayat 2005-2006 (59 Bölüm)

Kapıları Açmak 2005

Kurtlar Vadisi 2002-2004 (55 Bölüm)

Ekmek Teknesi 2002-2004 (71 Bölüm)

Melek Hanım 2000

Hayat Bağları 1999

Deli Yürek 1998-2002 (113.Bölüm)

- Altın Kelebek En İyi Yönetmen, MGD En İyi Yönetmen Ödülleri,

Mavi Düşler 1998 (13 Bölüm)

Sıcak Saatler 1997-1998(23 Bölüm)

- MGD En İyi Dizi, En İyi Oyuncu Ödülü.

Melek Apartmanı 1997-1998(13 Bölüm)

Kralın Hayatı 1996-1997(6 Bölüm)

Süper Baba 1994-1996 (62 Bölüm)

- Altın Kelebek En İyi TV Dizisi, En İyi Yönetmen Ödülleri.

Yarına Gülümsemek 1991(12 Bölüm)

Ayrıca üç yüzün üzerinde reklam filmi bulunmaktadır.