İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Gazetecilik kara sevdadır

Gazetecilik kara sevdadır

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Anadolu Ajansı'nın (AA) kendine yakışanı yaptığını belirterek, değerlendirmesinde bulundu.



Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haber Akademisi'nin, zamanlaması itibari ile dikkati çekici olduğunu ifade ederek, ''Kitle iletişim araçları eli ile dünyanın yeniden yeniden kurulduğu bir çağı yaşıyoruz. Alternatif medya-sosyal medya ile rejimlerin değiştirildiğine şahit oluyoruz. Tüm bunlar olurken, medyanın güvenirliliği üzerine bitmek bilmeyen tartışmalar da diğer bir gerçek olarak karşımızda duruyor. İşte, AA'nın Haber Akademisi çalışması, mesleğin de dönüm noktalarından birini yaşamakta olduğu bir anda yerinde ve ileriye doğru atılmış bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır'' dedi.



Gazeteciliği bir ''aşk mesleği'' olarak niteleyen Arslan, şunları kaydetti:



''Çoğu zaman karşılıksız gibi gözüken, bir nevi kara sevdanın adıdır gazetecilik... Ancak, bir karşılığı var elbet. Hem de en beklenmedik anda ortaya çıkıveren, tam da yaptıklarınızın boşuna olup olmadığını sorguladığınız anda içinizde umutlar filizlendiriveren, önünüze güzellikler koyuveren bir uğraşın, mücadelenin adıdır gazetecilik... Bir başka deyişle, bitişi olmayan bir koşunun her daim son metrelerini koşmaktır gazetecilik... Görüleceği üzere, zora talip olmak var gazetecilikte. Oysa yetişmekte olan yeni nesil, zora talip olma konusunda o kadar da istekli gözükmüyor. İletişim Fakülteleri'nde gazete, radyo-televizyonlarımıza çalışmak için başvuran arkadaşlarımızda mesleğin meşakkatlerine katlanma, sabır göstermeye hazır olma konusunda isteksizlikler görüyoruz. Eminim ki, AA Haber Akademisi, bu anlamda özelde AA insan kaynakları, genelde basın camiası için dinamik, istekli ve kararlı genç habercilerin yetişmesine katkı sağlayacaktır.''



Gazetecinin kendinden emin olunan kişi olması gerektiğine de dikkati çeken Arslan, gazetecinin, haber veren, haberi doğru veren, ayna olan, olayların arka planına inebilen, yönetilenden yana tavır koyabilen, septisizme varmayacak oranda şüpheci, aptallığa varmayan oranca cesur, tecessüse varmayan oranda araştırmacı olması gerektiğini söyledi.



-''Akademi, örnek olacak''-



''Bu özellikler gazeteciyi üretkenliğe yöneltirken, toplumu rahatsız etmekten alıkoyar'' diyen Arslan, AA'nın köklü, gelenekleri ve saygınlığı olan bir haber ajansı olduğunu vurguladı.



AA'nın Haber Akademisi çalışması ile usta-çırak ilişkisinin yaşanageldiği meslekte, insan kaynakları açısından bir taraftan mevcut kadrosuna enerji katacağını diğer taraftan da değişen çağın ihtiyaç ve imkanlarından haberdar dinamik bir ekibi bünyesine eklemleyeceğini anlatan Arslan, şöyle devam etti:



''Doğrusu bu adım takdir ve teşekkürle karşılanacaktır. Zira AA'nın bu çalışması diğer haber ajansları ile yayıncı kuruluşlarımız için de örnek teşkil edecektir. Çalışma fikrini ortaya koyan, icrasında emeği geçenleri kutluyor, Akademi'ye önce öğrenci olarak katılacak sonra da umulur ki mesleğe adım atacak genç gazeteci arkadaşlarımıza da hoş geldiniz diyorum.''