31. FIAP SİYAH BEYAZ BASKI BİENALİ

Tarih: 21/10/2012
Konusu ”Portreler“ olarak belirlenmiştir. Portrede yer alan kişinin yüzünün ve yüz ifadesinin betimlenmesi ile oluşturulan, kişinin görünüşünü, kişiliğini, ruh hâlini yansıtan ve göz teması olan fotoğraflar. Bu doğrultuda; Ülkemizde var olan kültür zenginliği ve farklılıkların, insanın yüz ifadesiyle, giyim ve kuşamıyla da anlatılabileceği fikriyle yola çıkılarak, ’Portreler’ konusunu belirledik. Fotoğraflarda teknik ve içerik bakımından bir bütünlük oluşturmak amacıyla, sepya tonda basılmış portre tarzını ele alarak, S/B’ın başka bir boyutunu vurgulamak istiyoruz. Bu nedenle sizlerden ”Sepya Portreler“ bekliyoruz. 3. Fotoğrafların Boyutu ve Sayısı Katılımcılar; fotoğraflarının uzun kenarı en fazla 1440 Pixels, 72dpı (Ekran çözünürlüğü boyutunda) küratör tarafından seçimi için, S/B ve sayısal olarak, en fazla 4 adet fotoğrafı, aşağıda belirlenen e-posta adresine gönderebileceklerdir. 31.FIAP Siyah Beyaz Bienaline gönderilecek fotoğraflar, FIAP kuralı gereği, kişilerden birer adet olmak üzere, küratör tarafından toplam katılımcılardan 10 adet olarak seçilecektir. Takıma giren kişiler belirlenen tarihte duyurulacak ve fotoğrafların baskıları, seçilen takımı oluşturacak, 10 katılımcıdan istenecektir. Takıma seçilen fotoğrafların bazıları, son katılım tarihine kadar, herhangi bir nedenle, katılımcı tarafından gönderilemeyeceği anlaşılır ise, küratör diğer katılımcılardan da fotoğraf isteyebilecektir. 4. Katılımcılar Katılım tüm Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun üyesi olan dernek üyelerine açıktır. Bu özellikleri taşımayan katılımcıların fotoğrafları 2 değerlendirmeye alınmayacaktır. Gerek gördüğü taktirde küratör, bir fotoğrafı ile yer alabilecektir. 6. Yapıtların İşaretlenmesi Küratör seçimi için e-posta adresine gönderilecek en fazla 4 adet fotoğrafın dosya adları katılımcı adı ve sıra no olarak adlandırılacaktır. (Tahsin Sezer“1 gibi) Bir başka Word dosyasına ise; Katılımcının adı ve soyadı, Üyesi olduğu Dernek ve üye numarası, gsm veya sabit telefonu, posta ve e-posta adreslerini yazarak, internet ortamında, fotoğraflarla beraber belirtilen adrese gönderilecektir. 7. Yapıtların Gönderilmesi Federasyona üye dernek üyeleri, 4 adet fotoğrafı geçmemek üzere yapıtlarını ve kiiisel bilgilerin yer aldığı dosyasını bienal@afad.org.tr e- posta adresine, 20 Ocak 2012 tarihine kadar gönderebileceklerdir. 22 Ocak 2012 tarihinde küratör tarafından değerlendirmeler sona erecek ve sonuçlar duyurulacaktır. 8. Seçici Yarı%manın uluslararası bienal amaçlı olarak düzenlenmesi sebebiyle seçim küratörlük mantığı ile tek seçicili olarak yapılacaktır. TFSF Yönetim Kurulunca, 2012 yılı FIAP 31. siyah-beyaz bienali için takım olu%turma görevi, AFAD ”Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği“ ne verilmiş olup, bu görevi AFAD adına küratör olarak, Tahsin Sezer (AFIAP) yürütecektir. 10. Ödüller Bienalde temsil edecek 10 eser seçici tarafından belirlenecektir. Seçilen eserler 2012 yılında yapılacak 31. FIAP Bienalinde Türkiye’yi temsil edeceklerdir. Bu eserlerden en az biri seçilerek katalogda yer alacaktır. Seçilen eserlerin sahiplerine TFSF tarafından ba%arı belgesi verilecektir. Ayrıca başarılı eserlerin sahiplerinin bağlı olduğu fotoğraf derneklerine de başarı belgesi verilecektir. Bienal’e giden eserler geri geldiği tarihten itibaren iade edilecektir.