Van İçin Tek Yürek olduk!

Tarih: 21/10/2012
Nupelda KARABUĞDAY

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen ”Van İçin Tek Yürek“ yardım kampanyasında, toplanan yardımların deprem bölgesine ulaşmasının ardından Türk Kızılayı, GAÜ’ye şükran mektubu gönderdi. GAÜ öğrencileri haricinde, halkın da büyük desteğini alan kampanyada toplamda 350 koli yardım, depremzedelere ulaştırıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar imzasıyla gönderilen şükran mektubunda Girne Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin açılan yaraları hep birlikte onarmak adına göstermiş olduğu duyarlılığın tüm insanlığa umut ve örnek olması temenni edildi. Ayrıca mektupta Van’da yaşanan bu olayın, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan en büyük afetlerden biri olduğuna da değinildi.

”HEDEFİMİZİ AŞTIK“: Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sinema Kulübü Başkanı Cansu Ezgi Bozkurt, hedeflerinin 200 iken 350 koli yardım göndermelerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şu sözleri kaydetti; ”Öncelikle bu konuda bize desteklerini asla esirgemeyen öğrenci arkadaşlarıma, yardımların kuryeye ulaşmasında taşımacılığı üstlenen GAÜ Servislerine ve tüm Kıbrıs halkına çok teşekkür ediyorum. Biz bu kampanyaya adım atarken bu kadar büyük destek alacağımızı bile tahmin etmiyorduk. Özellikle, halkın da büyük desteğini ve ilgisini gördük. Hedefimizin üzerinde yardım göndermenin mutluluğu bir yana, bu yardımların yerine ulaşmış olması mutluluğumuza mutluluk kattı. Dilerim bir daha böyle kötü olaylar yaşanmaz ama yaşanırsa yine biz GAÜ Sinema Kulübü öncülüğünde, insanlık için tek yürek olup elimizden gelen desteği sürdürmeye devam edeceğiz.“