GAÜ 2’nci Tiyatro Günleri 23 Mart'ta Başlıyor

Tarih: 12/03/2015

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 akademik yılında, TEKNOGOLD Ana Sponsorluğunda GAÜ 2’nci Tiyatro Günleri ile ünlü oyun ve oyuncuları GAÜ sahnesinde ağırlıyor.

GAÜ Oyunculuk-Drama Bölümü ve TEKNOGOLD işbirliğinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında gerçekleşecek organizasyonda Mahşer-i Cümbüş, Yamuk Yumuk, Bira Fabrikası, Sondan Sonra, Parkta Güzel Bir Gün, Söyleşi : Feminist Tiyatro, Çok Soğuk, Köpek Kadın Erkek, Atölye: Doğaçlama Oyunculuk, Kafkas Tebeşir Dairesi  isimli oyunlar sahne alacak.

Konuyla ilgili katıldıkları TV Programında açıklamada bulunan GAÜ Görsel Yayın Sorumlusu Simge Özekler ve GAÜ Etkinlik ve Halkla İlişkiler Departmanı Sorumlusu Feride Vardarlı şunları söyledi,

Özekler, Geçtiğimiz yıl bir ilke imza atarak bir hafta boyunca ünlü sanatçılarla ödüllü oyunların sergilendiği festival de bu yıl da birbirinden iddalı oyunlar ve isimlerin yeraldığını belirtti. Özekler, GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk Bölümünün düzenlemiş olduğu festival ile Kıbrıs halkının bir hafta boyunca tiyatro ile buluşmasına olanak sağlayacağını bildirdi. Tiyatronun Kıbrıs halkı açısından önemine değinen Özekler, halkının oyunlarda bilet bulamaması, izleyememesi gibi sıkıntıların tiyatro engeli olmaması gerektiğinden, GAÜ’nün 30’uncu yılına yakışır şekilde herkesin tiyatro izleyebilmesi için 23-30 Mart tarihleri arasında hergün GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum’da saat 20:00’da sergilenecek oyunların halk için büyük bir ayrıcalık olduğuna dikkat çekti.

Açıklamanın devamında Vardarlı, Sahne Sanatları Yüksekokulu Drama ve Oyunculuk öğrencileri için sanatçılarla buluşmanın ve oyunlara katılmanın da deneyim kazanmak ve pratik olarak ciddi bir anlam ifade ettiğine değindi. Festivalde aynı zamanda GAÜ’nün yanında olan sponsor  firmalarada teşekkürlerini ileten Vardarlı, Teknogold işbirliğinde gerçekleşen festivalde  Altın Sponsor olarak Baştaşlar , Gümüş Sponsor olarak Creditwest Bankası,  Bronz Sponsor olarak ise Çangar Motors ve Pepsi’nin bulunduğunu, etkinliğin konaklama sponsorluğunu ise Chateau Lambousa Otel’in üstlendiğini vurguladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, dünyaca ünlü oyunların sahne alacağı GAÜ 2’inci Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenecek oyunları için biletlerin Lefkoşa Leman Kültür’den, GAÜ PitStop ve Akpınar Pastahaneleri’nden temin edilebileceği belirtilerek, konuyla ilgili detaylı bilginin 0(392) 650 2000 dahili 1165 numaralı telefon ilewww.gau.edu.tr adresi" target="_blank">http://www.gau.edu.tr/">www.gau.edu.tr adresi ve gaupr@gau.edu.tr adresinden alınabileceği belirtildi.