GAÜ 9’uncu Liselerarası Kısa Film Yarışmasına Başvurular Devam Ediyor

Tarih: 10/02/2015

GAÜ GELECEĞİN YÖNETMENLERİNİ BEKLİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tüm Türkiye’den ve KKTC ‘ den sinema tutkunu liseli gençlerin heyecan içerisinde bekledileri Girne Amerikan Üniversitesi  9. Liselerarası Kısa Film Yarışması başvuruları başladı.

Yeni Fikirleri desteklemeyi ve  sinema kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan GAÜ İletişim Fakültesi tarafından organize edilen Liselerarası Kısa Film Yarışması, 9`uncu kez genç yönetmenleri ve sinemacıları buluşturmaya hazırlanıyor.

Yüksek Öğretimde 30’uncu Akademik yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen “8. Liselerarası Kısa Film Yarışması” hikâyelerini beyaz perdeye taşımak isteyen genç yönetmen ve kısa filmcileri buluşturarak, hayallerini gerçekleştirmelerine  ve eğitimlerine destek veriyor. Girne Amerikan Üniversitesi bu yarışma ile aynı zamanda sinema adına kendilerini geliştirmek isteyen gençlere, çalışmalarını sergileyebilecekleri ciddi ve profesyonel bir platform oluşturmakta. Yarışmada dereceye girenlere Girne Amerikan Üniversitesi Canterbury Kampüsü’ nde burslu eğitim olanakları ve para ödülüne sahip oluyor.

Büyük Ödül, 1500 Euro ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu

Konuyla ilgili GAÜ Halkla İlişkiler ve Etkinlik Departmanı’ndan yapılan açıklamada, birincilik Ödülünün, 1500 Euro ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu, İkincilik Ödülünün, 1200 Euro ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu, Üçüncülük Ödülünün ise 1000 Euro ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl %100 Hazırlık Bursu olduğu bildirildi.

Son Başvuru 23 Mart 2015

Ayrıca, GAÜ Liseler Arası Film Yarışması’nın son başvuru tarihinin 23 Mart 2015 olduğu ve ödül töreninin 10 Nisan 2015 Cuma günü gerçekleştirileceği bildirilirken, yarışmaya katılmak isteyen öğrencileirn, başvuru formu ve detaylı bilgilere yarışmanın resmi sitesihttp://yarismalar.gau.edu.tr/" target="_blank">http://yarismalar.gau.edu.tr/"  adresi ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Halkla İlişkiler ve Etkinlik Departmanı’na

(0392) 650 20 00 nolu telefondan 1165 dahili hat üzerinden ulaşılabileceğinin vurgulandığı açıklamada yarışma sonunda dereceye girecek eserlere ödüllerin Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te seçkin jüri ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın ünlü yönetmen ve sinema sanatçılarının katılacağı ödül töreninde filmlerin gösterimlerinin ardından verileceğinin altı çizildi.